1 hour ago
#7782 Quote
Həmin axşam saat on birə yaxın idi. Arvad yatmışdı, uşaq da. Mən çıxmışdım eyvana, siqaret çəkirdim. Hava sərin idi, payızın o xoş küləyi əsirdi. Amma içimdə bir fırtına var idi. İşdən çıxarılmışdım. Hə, üç gün əvvəl. Şirkət ixtisar elədi, mən də o siyahıda idim. Heç kimə deməmişdim. Arvad bilmirdi, qonşular bilmirdi. Mən hər səhər işə çıxırmış kimi evdən çıxır, bir parkda oturub vaxt keçirirdim. Axşam da işdən gəlmiş kimi qayıdırdım. Üç gün idi ki, belə yaşayırdım. Nəfəsim daralırdı.

O axşam eyvanda telefonumu gəzdirərkən bir reklam gördüm. Çox adi, qışqırmayan, sadə bir reklam. Yazılmışdı: mostbet login. Barmağım özü tıkladı. Açıldı. Qeydiyyat? Mənim nömrəm artıq vardı? Yox, yeni idim. Adımı yazdım, nömrəmi, parol qoydum. Bir dəqiqəyə hazır idim. mostbet login etdim. İçəri girdim. Qarşımda rəngarəng oyunlar, slotlar, rulet. Mən heç vaxt oynamamışdım. Amma bir şeyə ehtiyacım var idi – fikrimi yayındırmağa. Ən azı bir saatlıq da olsa problemlərimi unutmağa.

Cibimdə cəmi 50 manat var idi – son pul. Onun yarısını qoymaq qərarına gəldim. 25 manat. Nə olacaq? İtirsəm, itdi. Qazansam... bilmirəm. Bəlkə də nəfəs alaram. Başladım ən sadə oyundan. Slotlar içində bir oyun var idi – qədim Misir, fironlar, ehramlar. Qaydaları sadə idi: üç eyni simvol düşməlidir. Oynadım, oynadım, uduzdum. 25 manat 18-ə düşdü. Sonra 12-yə. Sonra 7-yə. Düşündüm “bəsdi, pulum gedir”. Amma birdən nəsə dəyişdi. Ekran qızardı. Fironun gözləri parladı. Bir yazı çıxdı: “Pulsuz fırlanmalar – 15 dəfə”.

Başladı. Birinci fırlanma – 0. İkinci – 0. Üçüncü – 4 manat. Dördüncü – 7 manat. Beşinci – 12 manat. Altıncı – 0. Yeddinci – 35 manat. Səkkizinci – 18 manat. Doqquzuncu – 0. Onuncu – 42 manat. On birinci – 0. On ikinci – 68 manat. On üçüncü – 23 manat. On dördüncü – 0. On beşinci – 44 manat. Cəmi – 253 manat. Oturduğum yerdə ağzım açıldı, siqaret əlimdən düşdü. 25 manatı 253 manat etdim. Yoxsa 7 manatı? Əvvəl uduzmuşdum, sonra qazandım. Fərqi yoxdu. Mənim balansımda 253 manat yazılmışdı.

O anda içimdən bir səs dedi: “Çıxart. Çıxart və bir daha girmə”. Amma başqa bir səs dedi: “Bir də oyna, bəlkə daha çox”. Uzun müddət düşündüm. Siqareti söndürdüm, ikincisini yandırdım. Qərar verdim: 200 manat çıxartdım, 53 manatı oynayacam. Əmr verdim 200-ü çıxartmağa. Təsdiq gəldi. Qalan 53 manatla oynamağa davam etdim. Kiçik mərclər, 1-2 manat. Oynadım, oynadım, bir az qazandım, bir az uduzdum. Bir saat sonra balans 61 manat idi. Onu da çıxartdım. Ümumi qazanc – 261 manat.

Həmin gecə yata bilmədim. Çünki arvadın yanında uzanmışdım, o heç nə bilmirdi. Mən isə düşünürdüm: bu pul mənim xilasımdı. Sabah işə getməyəcəyəm, çünki iş yoxdu. Amma bu pul mənə ən azı bir həftəlik vaxt alacaq. Yeni iş axtarmaq üçün. Səhər tezdən durdum, bir stəkan çay dəmlədim. Telefona baxdım – pul gəlib. 261 manat. Gözüm doldu. Ağlamadım, amma gözüm doldu.

Arvada həqiqəti söylədim. Dedi niyə gizlətmisən. Dedi qorxuram sənin üçün. Sonra güldü – dedi “hə, qumar oynayıb qazanan ilk tanışım sənsən”. Mən də güldüm. Yox, mən qumarbaz deyiləm. Mən sadəcə darıxanda mostbet login elədim, oynadım, qazandım. Şans idi. O qədər.

O 261 manat mənə iki həftə rahatlıq verdi. İş tapdım – əvvəlkindən pis deyil, bəlkə də yaxşı. Bu gün işləyirəm, maaş alıram. Amma hərdən axşamlar, yorğun olanda, arvad yatandan sonra çıxıram eyvana. Siqaret çəkirəm, telefonu açıram. mostbet login edirəm. Oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma heç vaxt limitimi aşmıram: 20 manat, bir saat, həftədə bir dəfə. Bu qaydaları pozmamışam. Çünki bilirəm – o ilk gecə şans mənim yanımda idi. İndi şansı məcbur etmək olmaz. O gəlir, oynayır, gedir. Sən də onunla oynayırsan.

Mənə tez-tez sual verirlər: “Sən qumarbazsan?”. Mən deyirəm: “Xeyr. Mən bir gecə şansla rastlaşan adamam”. Həyatımın ən çətin anında, eyvanda, siqaret çəkə-çəkə mostbet login etdim. Və həyat mənə bir fürsət verdi. O fürsəti dəyərləndirdim. Bu hekayəmi ona görə yazdım ki, eşidən bilsin – bəzən ən qaranlıq anda ən gözlənilməz işıq gəlir. Mənim işığım o gecə gəldi. Sağ olun, mənim nağılım budur. İndi gedim, arvad məni gözləyir. Sabah iş var. Yeni iş, yeni həyat. Və içimdə o axşamın istiliyi. Həmişəlik.
0